You are here

Céljaink

Klubunk kissé szembe úszik korunk trendjével: nem célunk a mindenáron való versenyzés, nem hajszolom az amúgy is teljesítménykényszer életet élő iskolás és dolgozó tanítványaimat, a versenyzésbe. Aki önként vállalja, az viszont minden segítséget megkap mesterétől és társaitól.

A legfontosabbal kezdem és ki is emelném: ez a jó közösség. Ezt a Heiwa-Se klubban felkészült edzésvezetéssel, lelkiismeretes gyakorlással és edzésen kívüli programok szervezésével próbáljuk elérni. A fiatalok esetében fontosabbnak tartom a nevelésben való sikerességet, mint a technikai fejlődést. Technikánk pallérozása elvileg egy életre szól - ha a budo útjára lépünk -, de gyerekek esetében sokszor csak egy állomás a karate. Emiatt sokkal lényegesebb, hogy elválásunk után, többek között mozgáskoordinációval, önfegyelemmel, önuralommal, kitartással, udvariassággal gazdagodva folytassák életüket.

A felnőttek esetében kissé komplexebb célok vezérelnek, amelyek fontossági sorrendben a következők:

-Feszültség levezetése ellenőrzött körülmények között, korunk népbetegsége a (szellemi) túlhajszoltság, ennek kiváló ellensúlyozása asport, főleg a harcművészetek.

-Fizikai állapot javítása (magyaros ételeink áldásos eredménye): szeretném eloszlatni azokat a kételyeket, amelyekkel találkoztam oktatói  pályám során - sem a túlsúly, sem a gyenge fizikum, sem pedig a koordináció hiánya nem ártalmas, ha felnőtt korban szeretnénk  elkezdeni karatézni. Csak és kizárólag a felkészületlen oktató.

-Önvédelem: támaszkodhatunk a minket körülvevő jogra, de az atrocitástól nem véd meg, esetleg jogorvoslatot kap(hat)unk. Ha már  orvosolni kell a bajt...

-Baráti társaság: soha nem volt annyi magányos ember, mint korunk kommunikációs társadalmában. Civilizációs hajótöröttekként szörfölünk  az Interneten, SMS-ben szakítunk párunkkal, és egyedül isszuk a sörünket a tévé előtt. Ajánlom a kedves olvasó figyelmébe klubunk  állandó eseménynaptárát!

-Egészségünk megőrzése: a harcművészetek szellemi háttere nem csak testi, de szellemi egészségünket is segíti.

-Bár utolsó a sorban, a harcművészeti fejlődésünk az alapja kis klubunknak, mint a vászon a festménynek. Ennek színvonalát az én rendszeres továbbképzéseim, módszeres edzésprogramjaim, a színvonalas  vizsgák és a nemzetközi hírnévnek örvendő magyar és japán nagymesterek által vezetett helyi és országos edzőtáborok biztosítják.